Français Japanese

 

The room derives its name from the original decoration – the walls were covered in “Cornflower” (‘Bluets’ in French) wallpaper. It was renovated in the same style, with fabric of the same shade, by Countess Antoine de Vogüé, the mother of the current owner, Count Béraud de Vogüé, who restored and decorated the first floor rooms which were opened to guests in 1982.

As with the other bedrooms, they were built in pairs. One for Monsieur and one for Madame. They shared the same bathroom and, no doubt… occasionally the same bed.

As early as 1895, this bedroom was fitted with hot-air central heating, hot running water and electricity produced by the Château’s hydro-electric power station.

Marquis Louis de Vogüé oversaw the building of all the south face of the Château, in 1890.

On the first floor, the Marquis and Marchioness Louis de Vogüé, born Princess Louise d’Aremberg, had their bedroom, together with those of their guests, usually their children. The rooms for the grand-children, great grand-children and staff were situated on the second floor.

The ground floor housed the reception rooms, including the main dining room, gallery, billiard room, the main lounge with a boudoir and the library. You may visit these rooms with the guide.

The ground floor of the north wing (the main house dating back to the 15th century) was remodelled by Count Antoine de Vogüé, the father of Béraud de Vogüé, in 1968. These rooms are used for offering guests an apéritif, meals (in winter), together with breakfasts and seminars in the Salon Rose.

We wish you an enjoyable stay and hope that you will have fond memories of the Château de La Verrerie.

Mentions légales  |  Contact  |  Plan d'Accès  |  Partenaires